PROJE VE DANIŞMANLIK
Endüstriyel mutfaklar, genellikle fazla çalışan sayısına sahip büyük işletmelerde yer alan teknolojik ve yüksek kapasiteli mutfaklardır. Endüstriyel mutfaklar, ev mutfaklarına göre daha dayanıklılık ve süreklilik açısından daha gelişmiş ekipmanlar ile oluşturulur. Büyük oranda paslanmaz çelikten üretilen bu ekipmanlar daha profesyonel ve uzun ömürlü olurlar. Çalışan sayısına bağlı olarak yemek hizmeti vermek için oluşturulan endüstriyel mutfaklar sahip oldukları ekipmanlar için geniş bir alana ihtiyaç duyar. Yemeğin hazırlanmasından servisine kadar çeşitli aşamalar için farklı ekipmanlar tercih edilir. Endüstriyel mutfakların avantajları şunlardır:
Müşteriler, endüstriyel mutfakların sunduğu avantajlar nedeniyle işletmelerin ürünlerini veya hizmetlerini seçebilirler. Endüstriyel mutfaklar, daha verimli, kaliteli, dayanıklı ve hijyenik bir yiyecek üretimi ve servisi sağlayarak müşterilerin memnuniyetini artırır. Ürün satın alındıktan sonra, müşteriler daha lezzetli, sağlıklı ve güvenli yiyecekler elde ederler. Ayrıca, endüstriyel mutfaklar, işletmelerin daha hızlı ve daha verimli bir şekilde hizmet vermesine yardımcı olur, bu da müşterilerin beklemek zorunda kalmadan hizmet almasını sağlar.
Restoran şefi, restoranı yönetme sorumluluğu bulunan bir kişidir. Restoranın genel çalışma ilkeleri doğrultusunda ekipmanları ve donanımları verimli bir şekilde kullanan, personel sağlığı ile güvenliğini sağlayan, mesleğinin gerektirdiği kalite standartlarına uygun olarak görevlerini tamamlayan kişidir 1. Restoran şefi, restoranın yönetiminde bulunmakla birlikte gerektiğinde restoran içerisinde yapılacak her işte sorumluluk alabilir. Restoran şefi görevleri arasında personeli seçmek, eğitmek, restoranın çalıştırılması için gerekli olan kural ve düzenlemeleri sağlamak, müşterilerin memnuniyetini sağlamak, restoran bölümlerinin sağlık kuralları gereğince temiz olmasını sağlamak, restoran menüsünün hazırlanmasında fikir vermek, restoranın iş performansını artırmak, restoran bütçesini planlamak ve üst düzey yöneticilere rapor vermek yer alır 12. Restoran şefi olmak için lise veya üniversite mezunu olmak gerekmese de, turizm ve otelcilik eğitimi veren meslek liselerinden mezun kişiler, tecrübe kazanarak restoran şefi olabilir. Ayrıca, üniversitelerin Turizm İşletmeciliği Bölümü veya meslek yüksekokullarında bulunan 2 yıllık Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü de restoran şefi olmak için tercih edilebilir